Noutăți : Versatilitatea și avantajele achiziției de date wireless

Versatilitatea și avantajele achiziției de date wireless

T24-SO

Introducere T24-SO

Termenul „telemetrie” derivă din termenii grecești tele = la distanță și metron = măsurare și este foarte des utilizat în prezent, în industrie, cu sensul de tehnică ce permite măsurarea de la distanță și raportarea unei game largi de informații. În sensul cel mai larg al termenului, acesta include transferul de date, în sisteme pe cablu, dar se referă la metodologia wireless, pe baza sistemelor radio sau cu raze infraroșii. 

De la origine, la începutul anilor ’30, în Rusia, tehnica s-a dezvoltat mult în timp, rezultatul fiind o serie de sisteme modulare extrem de sofisticate, disponibile în prezent, pentru colectarea datelor, într-o gamă largă de aplicații. De la industria mașinilor de curse, unde a fost un element cheie pentru ingineri, în procesul de evaluare a datelor în timp real și a mașinilor, pentru a se asigura că acestea sunt în stare adecvată pentru curse, până la monitorizarea speciilor pe cale de dispariție, telemetria a revoluționat achiziția de date, de la surse aflate la distanță. 

De ce achiziția de date wireless?

Există multe situații în care colectarea wireless de date are avantaje considerabile, în raport cu soluțiile pe bază de cablu. Exemplele de mai sus sunt doar două dintre scenariile în care, fără ajutorul telemetriei, aplicațiile nu ar fi fezabile. Și nu e vorba doar de partea logistică a aplicațiilor, care este inclusă în avantajele colectării wireless de date. Se pot face economii considerabile, dat fiind faptul că nu există costuri legate de cablu sau cheltuieli pentru instalarea aferentă care, la rândul lor, pot genera modificări suplimentare ale clădirii sau probleme de mentenanță. 

Odată cu dezvoltarea protocoalelor de tipul Zigbee, Bluetooth, Wi-Fi și ETSI, sistemele pot fi setate cu ușurință, iar inginerii pot avea garanția securității comunicațiilor, în timp ce performanța nu este compromisă. În sectorul industrial, companii precum LCM Systems, care a introdus recent sistemul telemetric T24 pentru achiziție multiplă de date în timp real, și-au construit sistemele în jurul protocoalelor de comunicații proprii, personalizate, care garantează un nivel ridicat de integritate, transmisie digitală de date, fără erori, toate acestea putând coexista cu protocoalele menționate mai sus. 

Când analizăm sistemele wireless, un alt aspect dincolo de cel legat de securitate este durata de viață a bateriei modulelor de achiziție. În aplicații la distanță, în care nu există rețea electrică sau sursă de alimentare electrică, unitățile radio alimentate de baterii, cu consum redus de energie, permit colectarea de date, fără alimentare electrică, timp de mulți ani; din acest motiv, ele sunt în mod considerabil mai rentabile decât sistemele cu cablu. 

Sisteme de achiziție de date wireless, pentru achiziție multiplă de date

Versatilitatea și flexibilitatea sunt elemente cheie pentru achiziția multiplă de date. Folosind T24 ca exemplu, un modul de achiziție poate oferi date mai multor dispozitive de ieșire, iar acestea pot accepta date de la module de achiziție multiple. 

De exemplu, într-un laborator de testare tehnică, orice punte tensometrică, orice senzor de tensiune sau ieșire electrică poate fi integrat cu dispozitivele de achiziție T24, pentru a crea sisteme de monitorizare wireless a instrumentelor de măsurare și control, cu o rază directă de 120 de metri, care se poate extinde cu ajutorul antenelor și amplificatorilor pasivi. Acest lucru presupune că poate fi monitorizată o gamă largă de senzori, inclusiv celule de sarcină, inclinometre, accelerometre, LVTD (transformator liniar variabil diferențial) de deplasare, presiune, temperatură, umiditate, pH și de șoc. Rezultatele în timp real pentru aceste intrări multiple poate fi afișat pe dispozitive statice sau portabile..


T24 range

WDA în industria prelucrătoare pentru aplicații de ridicare și controlul stocului

Celulele de sarcină cu inel sunt utilizate la scară largă, pentru aplicații de ridicare și cântărire. Siguranța are o importanță primordială, la fel ca fiabilitatea și precizia. În cadrul unei companii, sistemul de achiziție de date wireless 

TELSHACK-B Wireless Telemetry Crosby Bow Shackle Load Cell

este utilizat pentru a facilita operațiunile atunci când materialele sunt mutate cu macaraua din depozit, în zona de producție. Sistemul se asigură că elevatoarele nu sunt supraîncărcate și transmite date pentru controlul de bază al stocului. Sistemul T24 furnizat de LCM Systems reprezintă soluția ideală.

 Celula de sarcina cu inel cu arc Crosby, pentru telemetrie wireless, din gama TELSHACK-B În fabrică, macaraua este echipată cu două elevatoare, fiecare stabilit la 25te. Acestea sunt atașate pe o grindă de distribuție, prin două celule de sarcină telemetrice de tip inel TELSHACK-B. Grinda de distribuție are un elevator rulant (stabilit la 25te), pentru ridicarea bobinelor de material, în zona de producție. 

În această aplicație specifică, producătorul a intenționat să protejeze fiecare elevator de supraîncărcare, să ofere operatorului un afișaj portabil, cu cifre mari, pentru vizibilitate, și o imprimantă, pentru controlul de bază al stocurilor. 

Celulele de sarcină cu inel wireless au fost conectate wireless la două module T24-RM1. Un modul a fost utilizat pentru a oferi o ieșire de releu fără tensiune, pentru comutare când sarcina de pe fiecare elevator individual depășește 25te. Celălalt modul s-a utilizat pentru a oferi o ieșire de releu fără tensiune, pentru comutare când sarcina comună, pe ambele elevatoare, depășea 25te. 

T24-PR1 Wireless Telemetry Wall Mounting Printer

T24-HA Wireless Telemetry Advanced Handheld Indicator

Indicator telemetric wireless T24-HA portabilUn afișaj portabil wireless i-a permis operatorului să vizualizeze sarcini individuale și agregate, pe elevator. Un buton de imprimare i-a permis să printeze masa curentă, pe un T24-PR1. De asemenea un T24-SO a fost conectat la T24-HA, iar ieșirea RS485 a fost configurată pentru a transmite sarcina comună, către un afișaj cu cifre mari, de 100mm înălțime.Imprimantă telemetrică wireless, montabilă pe perete, din gama T24-PR1 Ușurința de utilizare și instalare a făcut din sistemul T24 alegerea perfectă, WDA nu numai că accelerează operațiunile în mediul de fabrică, ci asigură totodată un rol de siguranță prin prevenirea suprasarcinii.

 

Concluzie

Achiziția de date wireless a cunoscut o evoluție considerabilă față de momentul inițial și reprezintă o resursă inestimabilă pentru inginerii care doresc măsurători de date de mare precizie din mai multe intrări.

 

Copyright © 2018 LCM Systems

LCM Systems (România) • Strada Stefan Cel Mare 26a • Tunari • cod. 077180 • Ilfov • România
Cod unic de înregistrare (GB 785 3956 71) și Nr. Reg. Comerțului (2057541).

Powered By Intergage