You are here

Error message

In order to filter by the "in queue" property, you need to add the Entityqueue: Queue relationship.

Celule de sarcină, bolțuri de sarcină și inele de sarcină ATEX

LCM Systems este un proiectant si fabricant specializat de celule de sarcina, bolturi de sarcina si inele de sarcina ATEX certificate pentru zone periculoase, putand, de asemenea, furniza amplificatoare si afisaje pentru a oferi un sistem complet de masurare pentru atmosferele cu potential exploziv. Indiferent de aplicatie si indiferent de gradul de solicitare al mediului, va putem furniza o solutie adecvata nevoilor dumneavoastra.

Produsele ATEX

LCM Systems se ocupa de proiectarea si productia unei game extinse de celule de sarcina, bolturi de sarcina, inele de sarcina si elemente de legatura de sarcina standard, cu certificare ATEX/IECEx, dispunand totodata si de expertiza in furnizarea produselor ATEX personalizate, concepute special pentru a satisface cerintele specifice ale clientilor. De asemenea, putem furniza amplificatoare si afisaje pentru a oferi un sistem complet de masurare pentru atmosfere potential explozive, conform normei ATEX95.

Dispunand de o capacitate care variaza intre 2 si 1000+ tone, toate celulele noastre de sarcina ATEX sunt furnizate cu protectie integrala la conditiile de mediu, certificare ATEX si un certificat de calibrare. Acestea sunt fabricate la cele mai inalte standarde, pentru a furniza solutii de masurare a sarcinii pentru numeroase industrii din intreaga lume care necesita masurarea sarcinilor in cadrul zonelor periculoase din clasele 1 si 2.

 

General Information About Celule de sarcina, bolturi de sarcina si inele de sarcina ATEX

Context

Atmosferele explozive pot fi cauzate de gaze, ceturi sau aburi inflamabili sau de pulberi combustibile. In cazul in care o cantitate suficienta de substanta se amesteca cu aerul, atunci tot ce necesita pentru a genera o explozie este o sursa de aprindere.

Exploziile pot cauza pierderea de vieti si vatamari grave, precum si daune semnificative. Prevenirea emisiilor de substante periculoase care pot crea atmosfere explozive, precum si prevenirea surselor de aprindere reprezinta doua mijloace utilizate la scara larga pentru reducerea riscului. Utilizarea unui echipament corespunzator poate contribui semnificativ in acest sens.

Ce este o atmosfera exploziva?

Atmosferele explozive sunt definite ca amestecuri de substante periculoase in aer, sub forma gazelor, aburilor, ceturilor sau pulberilor, care, in anumite conditii de temperatura si presiune, au potentialul de a se aprinde si exploda.

Unde apar atmosferele explozive?

Numeroase locuri de munca pot contine sau desfasura activitati care produc atmosfere explozive sau potential explozive. Exemplele includ locuri unde activitatile profesionale creeaza sau emit gaze sau aburi inflamabili, precum zonele de vopsire a vehiculelor prin pulverizare, sau in locurile de munca ce opereaza cu pulberi organice fine, precum cereale, faina sau lemn.

Ce este ATEX?

ATEX (ATmospheres EXplosibles in limba franceza) este denumirea uzuala a celor doua Directive Europene care controleaza atmosferele explozive:

1) Directiva 99/92/EC (cunoscuta si sub denumirea de 'ATEX 137' sau 'Directiva ATEX privind locul de munca') privind cerintele minime pentru imbunatatirea protectiei sanatatii si sigurantei muncitorilor care pot fi expusi riscului atmosferelor explozive. 

2) Directiva 94/9/EC (cunoscuta si sub denumirea de 'ATEX 95' sau 'Directiva ATEX privind echipamentul') privind aproximarea legislatiei Statelor Membre cu privire la echipamentul si sistemele de protectie concepute pentru a fi utilizate in atmosferele potential explozive. 

Standardele internationale IEC 60079 si IEC61241 (IECEx), care sunt armonizate cu Directivele Europene EN, reprezinta principalele standarde privind zonele de pericol recunoscute in intreaga lume, in afara Europei.